Reflektorji led – odlična svetilnost ob majhni porabi

Tehnologija svetil je v zadnjem desetletju izjemno napredovala in osvetljevanje s klasičnimi lučmi, ki uporabljajo klasične žarnice, so tako rekoč preteklost. Žarnice, ki so delovale s pomočjo gorilne nitke, pri tem pa porabile veliko energije in jo porabljale ne zgolj za spreminjanje v svetlobo, temveč tudi v veliko toplote, so danes že redkost. Najprej smo dobili tako imenovane varčne sijalke, sedaj pa tudi te v veliki meri zamenjuje še boljša, led tehnologija.

Reflektorji led nam namreč nudijo odlično razsvetljavo, ne povzročajo segrevanja, hkrati pa so prijazni glede porabe. Tako so se uveljavili pri sodobnih tehnoloških panogah, na primer v avtomobilski industriji, pomagajo pa nam tudi pri povsem vsakdanji razsvetljavi, torej razsvetljavi zunanjosti stavb in notranjih prostorov.

Uporaba za razsvetljavo prostorov

Bi radi učinkovito razsvetlili svoj dom ali poslovni prostor? Reflektorji led oziroma led svetila so odlična rešitev, za njihovo uporabo pa vam ni potrebno povsem spremeniti vaših instalacij. Kadar gre za novogradnjo se seveda lahko odločite za posebne svetilke z »diodami«, sicer pa so reflektorji led na voljo tudi v takšni obliki, da z njimi enostavno zamenjate klasično žarnico ali varčno sijalko. To pomeni, da imate lahko led sijalko tudi v vsaki klasični svetilki, če si tega želite.

Pogosto pa nova možnost osvetlitve prostorov prinese tudi estetsko spremembo, kajti nič več nismo zavezani zgolj k svetilkam, ki svetijo v eni sami točki. Led tehnologija nam prinaša tudi razsvetljavo v obliki trakov, opremljenih z drobnimi sijalkami, kar pomeni, da se lahko veliko bolj poigramo tudi z atmosfersko osvetlitvijo – torej tisto, ki služi zgolj občutku udobja in estetike v naših notranjih prostorih.

Reflektorji led razsvetljujejo zunanjost

Večje, močnejše luči, namenjene razsvetljavi okolice oziroma zunanjosti, so imele nekoč obliko velikih in nerodnih žarometov, danes pa za enako učinkovito razsvetljavo skrbijo povsem majhni led reflektorji, ki so na videz nemoteči in neizraziti, vendar dajejo veliko svetlobe. Z njimi lahko poskrbimo tako za praktično razsvetljavo, torej na primer dovoz za avtomobile ali tovornjake pri poslovni stavbi, za osvetlitev okolice vhodnih vrat ali garaže pri stanovanjski stavbi, ali pa tudi za razsvetlitev, ki služi varnosti objekta ali njegovi estetiki. Poraba je pri tem zelo majhna, pravzaprav pa niti ni nujno, da je svetloba konstantna – omogočeno nam je tudi programiranje, ali pa se luči vključijo s senzorjem gibanja, torej zgolj po potrebi, s čemer lahko prihranimo še več.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *