Kako delujejo varčni električni radiatorji?

Varčni električni radiatorji - Glamox H30

Varčni električni radiatorji so sodobna in premišljena rešitev za ogrevanje vseh prostorov. V sodobnem času je pri izbiri načina gretja namreč vedno bolj pomembno tudi energetska učinkovitost. Po eni strani je to pomembno z vidika skrbi za okolje in naravo, saj je smiselno poskrbeti za to, da ne trošimo energije po nepotrebnem, po drugi strani pa je to pomembno tudi z vidika stroškov.

Večja ko je energetska učinkovitost določenega načina ogrevanja, nižji bodo namreč vaši mesečni stroški. Zaradi tega se vam vsekakor splača razmisliti o iskanju čim bolj energetsko varčne rešitve, ki bo prijazna tako do okolja kot do vašega žepa.

Varčni električni radiatorji so zelo odzivni

Ena od pomembnih lastnosti, ki jo imajo varčni električni radiatorji, je ta, da se zelo hitro odzovejo na prav vsako spremembo temperature v prostoru. Ta se namreč spremeni, ko je v sobi več ljudi, ko se odpre okno ali vrata, ko so prižgane luči itd. Pomembno je, da grelnik to spremembo zazna in se nanjo čim hitreje odzove – da svoje delovanje prilagodi tako, da ne ogreva prostora po nepotrebnem, ampak le takrat, če temperatura v njem pade pod tisto, ki je nastavljena na termostatu.

V primeru, da temperatura v prostoru začne padati, pa je prav tako zelo pomembno, da se na to grelnik čim prej odzove. Prej ko se bo namreč odzval na to, manj energije bo porabil, da prostor znova segreje na temperaturo, ki je nastavljena na termostatu. Poleg vsega naštetega pa hitra odzivnost grelnika na vsako spremembo temperature v prostoru poskrbi tudi za to, da je temperatura v prostoru bolj konstantna, kar vsekakor pripomore k veliko bolj prijetnemu bivanju.

Zaščita proti pregrevanju za dodatno varčnost

Za dodatno varčnost in za to, da grelniki ne bi trošili energije po nepotrebnem, pa poskrbi tudi posebna zaščita proti pregrevanju. Ta prepreči, da bi se grelnik preveč segrel, zato je pomembno izbrati model, ki ima ustrezno zaščito proti pregrevanju. To pa je pomembno tudi z vidika varnosti.