Kaj je menopavza in zakaj ima toliko žensk z njo težave?

Kaj je menopavza? To je obdobje, ki ga ogromno žensk pričakuje z manjšim ali večjim strahom. Zakaj? Ker gre za obdobje, ki ne pomeni le izgube menstruacije in konca plodnosti, ampak tudi obdobje, v katerem se hormonska slika spremeni, kar lahko povzroči takšne in drugačne težave. Te niso vedno najbolj prijetne, a zagotovo se jih da premagati – sploh če se na to obdobje dobro pripravite.

Kako se pripraviti na to obdobje?

Če veste, kaj je menopavza oziroma mena, in če se bližate starosti, ko nastopi to obdobje, potem je prav, da se nanj čim bolje pripravite. Dokazano je, da ženske z zdravim življenjskim slogom bolje prenašajo to obdobje in vse težave, ki ga spremljajo. Zato že danes začnite bolje skrbeti zase – poskrbite za vnos dovolj velike količine hranil in vitaminov ter se začnite redno rekreirati. Ne odlašajte s tem, ampak začnite že danes. Če vam primanjkuje energije za to, si pomagajte s prehranskimi dodatki, ki poskrbijo za dvig energije. Najdete jih lahko na spletni strani holistic.si, kjer boste našli tudi različne nasvete o tem, kako si lahko pomagate in kako se čim bolje pripraviti na to obdobje.

Poskrbite za uravnavanje hormonov!

Zelo pomembno v tem obdobju pa je tudi uravnavanje hormonov. Za to lahko poskrbite na različne načine, pri tem pa vam lahko pomagajo:

  • redno gibanje,
  • skrb za počitek,
  • ustrezna prehrana,
  • jemanje dodatka iz navadne konopljike.
menopavza pri ženskah

Čas je, da si vzamete čas zase!

Najpomembnejše pa je, da si vzamete čas zase. To je namreč obdobje, v katerem morate biti na prvem mestu končno prav vi in ne vaša kariera, družina ali karkoli drugega. Nič ni tako pomembno kot vi sami in vaše zdravje in počutje, zato res poskrbite za to, da boste začeli bolje skrbeti zase. Tako bo to obdobje za vas veliko lepše in bolj umirjeno, nekatere težave, ki jih morda s strahom pričakujete, pa se sploh ne bodo pojavile ali pa bodo hitro minile.