Folija za bale

Folija za bale je zelo praktična in učinkovita. Z njo je možno zaščititi seno pred vlago in drugimi zunanjimi dejavniki ter poskrbeti za to, da se krma ohrani dalj časa. Prav zaradi tega je baliranje v kmetijstvu vedno bolj priljubljen način shranjevanja sena, saj gre za zelo priročno rešitev, ki omogoči tudi velik prihranek časa. Prav zaradi tega se za baliranje odloča vedno več ljudi, saj gre za zelo ekonomičen način shranjevanja sena oziroma krme, ki je primeren za vse letne čase.

Shranjevanje sena ali krme

Baliranje je namenjeno temu, da se posušena trava oziroma seno shrani v obliki bal. Ko kmet potrebuje krmo za hranjenje živali, enostavno odpre eno balo in živali nakrmi s senom v njej. Do takrat pa je krma varno shranjena v bali, za kar poskrbi folija za bale. Ta je dovolj odporna, da seno dobro zaščiti tako pred vremenskimi dejavniki kot pred vsem ostalim. Zaradi svoje odpornosti in debeline se zlepa ne poškoduje, zato nudi res zelo dobro zaščito tudi na dolgi rok.

Krmo, ki je shranjena v balah, je enostavno premikati, shranjuje pa se jo lahko kar na prostem, kar je zagotovo dodatna in pomembna prednost. Prav zato se skorajda vsi, ki se ukvarjajo s kmetijstvom, dandanes odločajo prav za baliranje, ki je skorajda povsem nadomestilo bolj tradicionalne oblike shranjevanja sena na seniku, v kopicah in podobno. Baliranje je kmetovanje gotovo zelo olajšalo.

Kje se kupi folija za bale?

folija za bale

Folija za bale se lahko kupi marsikje, možno pa jo je naročiti tudi na spletni strani intercommerce.si, kjer med drugim prodajajo tudi kmetijsko oziroma agro stretch folijo. Slednja je zasnovana prav za baliranje, zato je prilagojena temu oziroma zasnovana tako, da se v ta namen čim bolje obnese. Je zelo odporna ter trpežna, poleg tega pa ravno pravšnje debeline, dimenzij in raztegljivosti, da z njo baliranje poteka čim bolj brez zapletov, čim hitreje in na čim bolj enostaven način. Pri izbiri ustrezne folije vam v podjetju lahko tudi svetujejo.