Udobna dnevna soba

Prostor, kot je dnevna soba, je tisti kotiček vašega doma, ki nima nekega posebnega praktičnega namena, kot ga imajo na primer kuhinja, kopalnica ali spalnica, temveč je namenjen preživljanju prostega časa, lenarjenju, druženju … Zato je pomembno, da je dnevna soba tisti kotiček, v katerem se dobro počutite. Za to pa poskrbi kvalitetna oprema.

Zračnost za udobje

Današnje televizije so zelo ozke in precej večje, kot so bile televizije nekdaj, temu pa se je prilagodilo tudi pohištvo za dnevno sobo, ki je precej drugačno, kot je bilo nekoč. Nekdaj je bilo namreč v navadi, da je nasproti sedežne garniture ali kavča stala velika in visoka omara, ki se je raztezala od stropa do tal in čez celo steno. Takšna omara je sicer morda res omogočala več shranjevalnega prostora, vendar je dokazano, da več prostora za shranjevanje pomeni tudi več kopičenja nepotrebnih predmetov, predvsem pa prostor, v katerem je takšna omara, deluje zapolnjeno in prav nič zračno.

Dnevna soba, opremljena s sodobnim pohištvom, je drugačna. Oblikovana je tako, da je na prvem mestu naše dobro počutje in udobje, šele potem pa shranjevanje, s tem, da nekatere rešitve omogočajo skorajda neviden shranjevalni prostor, ki ne bo kazil izgleda. Še bolje pa je, če shranjevanju namenite druge prostore in si privoščite veliko garderobno omaro z drsnimi vrati na hodniku ali v spalnici – tako bo lahko dnevna soba opremljena popolnoma po vaših željah.

Barve, oh, te barve

Kakšne barve izbrati za dnevno sobo? Mogoče je prav vse! Pri tem bodite previdni le toliko, da izberete barve, ki so vam res všeč in za katere se vam zdi, da se jih še dolgo ne boste naveličali. Za osnovo pohištva je najbolje izbrati kakšno nevtralno barvo, recimo svetlo naravno barvo lesa ali črno oziroma belo barvo. Sploh slednja je v zadnjem času zelo moderna, saj optično poveča prostor in ga naredi bolj svetlega, kar je za dobro počutje zelo pomembno.

Bela barva pa ima še eno dobro lastnost – deluje zelo čisto in urejeno. Če vas skrbi, da bo vaša dnevna soba zaradi belih omar in pohištva videti preveč hladno in sterilno, dodajte pisan kavč in druge dodatke, ki bodo prostor popestrili in ga naredili bolj domačnega. Te dodatke lahko menjate po potrebi ali ko se jih naveličate, saj ne predstavljajo večjega stroška, medtem ko vam bo kakovostno pohištvo za dnevno sobo služilo dolgo vrsto let.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *