Teleskopski viličarji za dvigovanje težkih bremen

Morate dvigniti kakšen zelo težak tovor, kos gradbenega materiala ali kaj drugega? Za dvigovanje težkih bremen različnih vrst najbolje poskrbijo teleskopski viličarji. Gre za zelo zmogljive naprave, ki olajšajo kakršno koli dvigovanje težkih bremen in so hkrati zelo preproste tudi za upravljanje oziroma krmiljenje. Zaradi tega vam lahko močno olajšajo delo, ne glede na to, za kakšno nalogo točno gre.

Naprave, ki zmorejo zelo veliko

Teleskopski viličarji zmorejo marsikaj. Opremljeni so z zmogljivim dizelskim motorjem, hkrati pa imajo tudi visoko nosilnost. Ta se sicer od modela do modela razlikuje, na kar je treba biti pozoren tudi pri izbiri. Vsekakor pa lahko s takšno napravo dvignete tudi zelo težak tovor brez kakršnih koli težav in pravzaprav na precej enostaven način – upravljanje je namreč zelo preprosto, kar je vsekakor še ena prednost.

Maksimalna višina dviga

Naprave oziroma različni modeli pa se razlikujejo tudi po tem, kakšna je njihova maksimalna višina dviga. Nekatere naprave tako omogočajo dvig do višine 5 metrov, spet druge pa še enkrat več, tretje pa celo več kot trikrat več. Pri tem je zelo pomembna lastnost tudi horizontalni doseg, ki vpliva na to, iz kakšne oddaljenosti je mogoče uporabljati napravo. Pri izbiri je torej treba biti pozoren na obe lastnosti – maksimalno višino dviga in horizontalni doseg posamezne naprave.

Teleskopski viličarji za najem in nakup

Če bi potrebovali napravo za dvigovanje težkega bremena na gradbišču, v kmetijstvu, pri vzdrževanju določenega objekta ali kjerkoli drugje, se lahko odločite za nakup ali pa najem takšne naprave. Najem je še posebej pametna odločitev v primeru, da gre le za enkratno nalogo oziroma da boste napravo potrebovali le krajši čas. Tako kot pri nakupu lahko tudi pri najemu izbirate med različnimi napravami oziroma modeli.

Če med njimi najdete model, ki vam ustreza glede na tehnične specifikacije, se vsekakor splača odločiti zanj, saj je običajno cenovno bolj ugodna možnost kot nakup. V primeru, da boste napravo potrebovali dalj časa oziroma jo boste redno uporabljali, pa je tudi nakup zelo pametna odločitev.