SIBIRSKI MACESEN – ODLIČEN PRENAŠALEC VLAGE

Ko opremljamo svoj dom, se odločamo tudi za izbor lesa, iz katerega bodo naša oprema. Les, ki ga bomo uporabili na terasi, vrtu ali nasploh v naši okolici mora vsekakor biti usklajen z arhitekturo naše hiše.

V zadnjem časi je na trgu zelo priljubljen t. i. sibirski macesen. To je vrsta lesa, ki je znana po tem, da izvrstno prenaša vlago in različne vplive vremenskih dejavnikov. Med iglavci je še posebej priljubljen zato, ker je trd, trajen in trpežen.

Sibirski macesen izhaja iz Sibirije, kjer so vremenske razmere še posebno težke in ravno zaradi okoliščin, iz katerih izhaja ta vrsta lesa, je poznan po svojih izredno dobrih lastnostih. Zaradi goste rasti se ne krivi in zvija tako zelo pogosto, raste le nekaj mesecev v letu, njegova smola pa je enakovredno razporejena.

Ker je sibirski macesen sam po sebi tako kakovosten, ga ne potrebujemo dodatno zaščititi in zaradi tega je lahko primeren tudi za zunanje fasade naših objektov, ki so vsakodnevno izpostavljeni najrazličnejšim vremenskim vplivom.

Znano in zelo uspešno slovensko podjetje JURLES, ki se lahko pohvali s številnimi storitvami, kot so izdelava lepljenega lesa, izdelava brunaric, skobljanje lesa, sušenje lesa … sibirski macesen v svoji ponudbi označuje za izredno vsestransko vrsto lesa, ki je primerna za izdelavo marsičesa, npr. za izdelavo ograj, lesenih opažev, nadstreškov, brun, ladijskih podov, vseh vrst lesa in še kaj bi se našlo.

Na spletni strani podjetja JURLES boste lahko pod referencami našli čudovite fotografije, kjer se vam bo sibirski macesen pokazal v svoji največji lepoti. Ni vse samo v njegovi kvaliteti, ki je seveda najpomembnejši dejavnik, sibirski macesen namreč tudi izgleda lepo in se odlično prilega vsaki okolici.

Opazili boste, da je sibirski macesen široko uporaben les. Zaradi njegove naravne trdosti, trajnosti in dekorativnosti ga torej lahko uporabljamo tako za notranjo kot tudi za zunanjo vgradnjo. Podjetje rado poudari, da se sibirski macesen tudi odlično obdeluje. Uporabljamo ga torej tudi za izdelavo stilnega pohištva ali za izdelavo dekorativnih izdelkov.

Izbira lesa sibirskega macesna je torej vsekakor nakup materiala izredno visoke kvalitete po privlačni ceni.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *