Separator poskrbi za čistejšo vodo

Separator je naprava, ki skrbi za čistejšo vodo. Namenjen je namreč temu, da loči različne onesnaževalce od preostale odpadne vode, ki nato lahko odteče naprej – v kanalizacijo, vodotok, podtalnico oziroma se vrne nazaj v vodni krog. S tem poskrbimo za bolj čiste vodne vire in preprečimo nevarnost njihovega onesnaženja.

Kakšen separator izbrati?

Kakšno napravo za ločevanje onesnaževalcev od preostale odpadne vode potrebujete, je odvisno od številnih dejavnikov. To določajo tudi različne uredbe, v katerih se takšne naprave delijo na:

separator
Separator AQUAFIX – Hauraton.hr
  • lovilce lahkih tekočin,
  • lovilce maščob.

V teh uredbah je natančno določeno, na kakšni površinah je nujno treba vgraditi takšne naprave in katere snovi oziroma onesnaževalce lahko z njimi ločimo od odpadne vode. Od tega, za kakšno površino in namembnost naprave gre, pa tudi od tega, kam bo vgrajena in kakšna mora biti njena kapaciteta, pa je odvisno, za kakšen model se boste odločili. Pri tem imate na izbiro številne možnosti, ki so lahko narejene iz različnih materialov, pa tudi tehnično različno zasnovane.

Zaradi tega se je pred izbiro pametno čim bolje informirati o tem, kaj sploh potrebujete glede na zakonske uredbe in kakšne naprave so sploh na voljo v ta namen.

Hauraton Separator Aquafix

Eno od odličnih možnosti za ločevanje predstavlja tudi separator Hauraton Aquafix, ki lahko zelo kakovostno in zanesljivo poskrbi za ločevanje prav vseh onesnaževalcev iz odpadne vode. Primerni so za bencinske črpalke, industrijske obrate, avtomehanične in druge delavnice oziroma prav vse objekte, kjer obstaja verjetnost, da bo sama površina ali odpadna voda onesnažena s snovmi, ki lahko predstavljajo nevarnost za onesnaženje vode.

Na voljo vam je več serij, ki so skladne z vsemi predpisi in uredbami ter izdelane v skladu z najvišjimi standardi. Zaradi tega so pri delovanju zelo učinkoviti, hkrati pa zasnovani tako, da omogočajo čim večjo funkcionalnost. Prav tako so zasnovani tako, da omogočajo čim bolj enostavno vzdrževanje in čiščenje, predvsem pa tako, da je njihova življenjska doba čim daljša. Z vgradnjo takšne naprave boste torej lahko poskrbeli za čisto okolje in čisto vodo.