Praktične žaluzije

Zunanje in notranje žaluzije so izredno praktična rešitev za naša okna, ki jih želimo zaščititi pred sončnimi žarki in poskrbeti za to, da nas ne motijo radovedni pogledi, ki kukajo v notranjost. Obstaja veliko različnih vrst žaluzij, ki so narejene iz različnih materialov in ponujajo uporabnikom različne možnosti ter funkcionalnosti.

Katere žaluzije izbrati? Odvisno od tega, kaj od izbrane vrste senčil sploh pričakujete! Če želite, da bi bil prostor videti bolj moderno, potem se odločite za notranje žaluzije, ki so tudi s finančnega vidika bolj ugodna možnost. Izberete jih lahko v pestri paleti barv in so primerne za okna različnih dimenzij. Po drugi strani pa so zunanje žaluzije sicer dražja rešitev, a nimajo le funkcije senčenja, ampak tudi izolacijsko funkcijo, kar je pomembno predvsem poleti, ko sonce skozi okna segreva stanovanje.

Treba je namreč vedeti, da zunanja senčila namestimo na zunanjo stran okenskega stekla, kot pove že njihovo ime. To pomeni, da sončnim žarkom na ta način preprečimo, da bi segrevali okensko steklo, ki je glavni vir segrevanja prostora. Če okensko steklo ni segreto, bo tudi v prostoru bolj prijetno in manj vroče, k čemur lahko pripomorejo prav zunanja senčila.

Za razliko od rolet imajo zunanje žaluzije to prednost, da nam pogleda ven ne zakrivajo popolnoma, omogočajo pa tudi več možnosti regulacije. Ker so narejene iz kakovostnih in nerjavečih materialov, kot je aluminij, vam ni treba skrbeti, da bi jim zunanji vremenski dejavniki prišli do živega, kar pomeni, da vam za vaše zunanje žaluzije ne bo treba posebej skrbeti.

Sicer obstaja več vrst zunanjih žaluzij, ki se med seboj razlikujejo predvsem glede na načine vgradnje, zato ni vseeno, katere izberete. Možnosti je torej obilo, samo od vas pa je odvisno, kako se boste zaščitili pred soncem, radovednimi pogledi in segrevanjem prostorov in ali boste v ta namen izbrali žaluzije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *