Klobučni papir se lahko uporablja v številne namene

Zagotovo ste že kdaj imeli v rokah kakšen izdelek, ki je bil zavit v klobučni papir, le da morda niti niste vedeli, da se tak papir tako imenuje. Gre za bel ali rjav ovojni papir, katerega uporaba je zelo pogosta pri zavijanju najrazličnejših izdelkov. Ime je sicer dobil po klobukih, katere so včasih zavijali vanj, v resnici pa se lahko vanj zavije tudi druge vrste izdelkov. Namenjen je torej večnamenski uporabi ter dobavljiv v različnih formatih, ki jih lahko prilagodite velikosti izdelkov, ki jih nameravate zaviti vanj. Prav tako pa lahko izbirate med različnimi gramaturami tega papirja, odvisno od vrste izdelkov, vaših potreb itd.

klobučni papir

Za ovijanje izdelkov

Kot že rečeno, se klobučni papir uporablja za ovijanje izdelkov, pa tudi za ovijanje embalaže – recimo škatel itd. Prav tako pa se lahko uporablja tudi za druge namene, kot je recimo risanje krojev. Skratka: zagotovo gre za material oziroma rešitev, ki se lahko uporablja v številne namene. Poleg tega pa lahko vanj enostavno in hitro zavijete izdelek, ta pa bo dobro zaščiten. Zaradi tega gre za zelo enostavno rešitev za ovijanje izdelkov, ki je poleg tega še cenovno ugodna. To pa je še en razlog več, zakaj je tako pogosto v uporabi oziroma zakaj se uporablja v najrazličnejše namene.

Klobučni papir in njegove značilnosti

Običajno je zelo tanek, pri čemer je to odvisno tudi od gramature, zaradi česar je tudi zelo lahek in ne prida veliko k sami teži izdelka. Običajno je bele barve, dobavljiv pa je tudi v rjavi barvi, pri čemer gre običajno za recikliran papir. Na voljo je v številnih formatih ali v roli, zanj pa je značilno, da:

  • predstavlja zelo uporabno rešitev za ovijanje,
  • omogoča vsestranske možnosti uporabe,
  • je primeren za zavijanje različnih vrst izdelkov,
  • je dobavljiv v različnih formatih,
  • je enostaven za uporabo,
  • poskrbi za dobro zaščito izdelkov,
  • je cenovno ugoden.

Zaradi vseh naštetih značilnosti velja razmisliti o njegovi uporabi oziroma ima njegova uporaba več različnih prednosti. Med drugim ga sicer lahko naročite tudi na spletni strani intercommerce.si, kjer imajo na voljo tudi druge vrste pakirnega materiala in embalaže za ovijanje izdelkov.