Katere talne obloge izbrati?

Za prijeten občutek v našem domu poskrbijo tudi primerno izbrane talne obloge. V nadaljevanju si preberite, katere so najbolj primerne za kuhinjo, kopalnico, otroško sobo, spalnico in dnevno sobo.

Kuhinja

talne obloge - vinilTla v kuhinji morajo biti taka, da se jih da enostavno in dobro očistiti. Zaradi možnosti temeljitega čiščenja morajo biti kuhinjska tla odporna tudi na vlago, prav tako pa je to pomembno, ker se tla tudi hitro zmočijo, saj v kuhinji pomivamo posodo, uporabljamo različne tekočine in podobno. Namesto običajne keramike ali toplega poda je trenutno za kuhinjo najbolj popularen vinil, ki je lep na pogled, hkrati pa zelo enostaven za čiščenje.

Kopalnica

Tudi v kopalnico lahko položimo vinilne talne obloge, ki posnemajo videz naravnega kamna, keramike ali lesa, s tem, da se jih brez težav čisti, odporne pa so tudi na vlago. Takšne obloge vas bodo prepričale ne le s svojimi odličnimi lastnostmi, temveč tudi z lepim videzom. Na voljo je ogromna izbira vinilnih talnih oblog, zato boste brez težav našli takšno, ki vam bo všeč in jo boste z veseljem uporabili v svoji kopalnici.

Spalnica in otroška soba

Talne obloge v spalnih prostorih morajo biti toplejše kot drugje v stanovanju. Še posebej pa to velja za otroško sobo, kjer so tla tudi igralna površina. Zato jih lahko dodatno prekrijemo s preprogo, sicer pa se na tleh v spalnici ali otroški sobi najbolje obnesejo parketi, ki veljajo za najbolj klasično izbiro. Če pa želite še bolj enostavno oblogo za čiščenje, potem lahko tudi v spalne prostore namestite vinil, ki je res vsestranski.

Dnevna soba

Raziskave kažejo, da je dnevna soba zelo pomemben prostor vsakega doma, saj je namenjena počitku, druženju in uživanju v prostem času, ki je prav za vsakogar nekaj zelo dragocenega. Zato mora biti dneva soba tudi prijetno opremljena, da se v njej ljudje dobro počutijo.

Kakšne talne obloge so primerne za dnevno sobo? Nekoč so bila tla v dnevni sobi večinoma prekrita s preprogami, ker so mehke in tople, in še danes je marsikje tako. A preproge imajo to slabo lastnost, da se težko čistijo oziroma se v njih nabirajo prah in pršice, ki lahko povzročajo težave oziroma alergije. Tako se je bolje odločiti za tla, ki se jih lažje čisti, na primer parket ali vinilne talne obloge. Na takšna tla lahko še vedno položimo tudi manjšo preprogo, ki se jo da prati v pralnem stroju.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *