Kartonske škatle različnih dimenzij

Med embalažnimi rešitvami so kljub številnim možnostim, ki so dandanes na voljo, še vedno med najbolj popularnimi prav kartonske škatle. Gre za vrsto embalaže, ki jo vsi dobro poznamo, saj so vanjo pakirani številni izdelki. Kljub temu pa se včasih, ko iščemo primerno embalažo za določen izdelek, zdi umetnost najti tisto ravno pravšnjo, saj je na voljo toliko različnih možnosti. Včasih pa pri tem pozabimo, da bi lahko težavo rešili z ustrezno škatlo iz kartona, saj gre za široko uporabno in zelo funkcionalno embalažo za shranjevanje, skladiščenje, transport in pošiljanje po pošti.

Kako veliko škatlo izbrati?

Ko izbiramo embalažo za določen izdelek, moramo seveda upoštevati ustrezne dimenzije. Treba je natančno premeriti izdelek ter ugotoviti, kakšna embalaža bi bila idealna zanj. Pri tem lahko izbirate praktično med vsemi možnimi oblikami in dimenzijami, kar pomeni, da lahko poiščete kartonske škatle, ki se optimalno prilegajo izdelkom, ki jih boste zapakirali vanje.

kartonska embalaža
Boxes on a Conveyer Belt.

Pri tem je pomembno, da je kartonska embalaža nekoliko večja od samega izdelka, ki ga boste pakirali vanjo, vendar pa spet ne preveč. Dovolj velika embalaža pomeni, da boste izdelek brez težav in brez uporabe sile, zaradi katere bi ga lahko poškodovali, lahko spravili vanjo. To ob nakupu embalaže marsikdo upošteva, zato raje kupi nekoliko večjo embalažo.

Pri tem pa ne pomisli, da ta tudi ne sme biti prevelika, saj se bo potem izdelek preveč premikal v njej, zaradi česar lahko pride do poškodb med premikanjem embalaže, pošiljanjem paketa po pošti ali transportu. Kako se temu izogniti? Dobro je, če je embalaža nekoliko večja, vendar pa ne sme biti prevelika. Torej je treba izbrati optimalne dimenzije glede na velikost vašega izdelka.

Dodaten material za pakiranje

Pri izbiri embalaže pa je seveda treba upoštevati tudi vse druge lastnosti izdelka ter ga po potrebi še dodatno zaščititi. Pri tem se lahko uporabi raznolik dodaten pakirni material, med katerim so različne folije, v katere lahko zavijemo izdelek ter ga tako še dodatno zavarujemo. Nekatere folije izdelek zaščitijo le pred vlago in umazanijo, druge – kot so na primer tiste z mehurčki – pa tudi pred poškodbami.