Aparat za filtriranje vode – kakšnega izbrati?

Kakšen sistem za prečiščevanje pitne vode? Na tržišču so vam v ta namen na voljo številne možnosti, med katerimi lahko izbirate. Nekateri se odločijo za razne filtre, ki se jih montira na pipo ali vodovodni sistem, dobra in cenovno bolj ugodna rešitev pa je tudi aparat za filtriranje vode. Pri tem pa je zelo pomembno, kakšnega izberete, da boste z njim res zadovoljni.

Nobel Office sodobni sistem za filtriranje pitne vode

Filtracija pitne vode

Če bi radi poskrbeli za filtracijo pitne vode, je treba izbrati kakovosten aparat za filtriranje vode. Pri tem je pomembno, na kakšen način deluje oziroma kakšne filtre vsebuje, saj je od tega odvisno, kako dobro bo voda za pitje na koncu prečiščena. Natančno si preberite, na kakšen način bo voda filtrirana saj prav v tem med različnimi napravami za čiščenje vode obstajajo največje razlike. Prav tako pa so pomembne tudi njegove ostale lastnosti, kot na primer, da:

  • omogoča tudi gretje vode,
  • poskrbi za optimalno vrednost PH,
  • enostavna namestitev in delovanje,
  • visoka zmogljivost,
  • je kompaktno zasnovan in ne zasede preveč prostora,
  • deluje zanesljivo in ima dolgo življenjsko dobo.

Menjava filtrov, priklop in druge lastnosti

Pred nakupom obvezno preverite tudi, katere filtre je treba menjati, kje se jih kupi in koliko stanejo, pa tudi to, na koliko časa jih je treba menjati. Za priklop so sicer najbolj enostavni prenosni modeli, ki jih ni treba priklapljati na vodovodno omrežje, ampak jih priklopite zgolj na elektriko. Je pa pri takšnih modelih zelo pomembna kapaciteta rezervoarja, tako tistega, v katerega nalijete vodo, ki bi jo radi prečistili, kot tistega za čisto vodo.

Prav tako bodite pri izbiri naprave za prečiščevanje vode pozorni na vse ostale njene lastnosti, od katerih je odvisno, ali boste z njo pri uporabi res zadovoljni, voda, ki jo boste pili, pa kakovostna, čista in zdrava. Če o tem niste popolnoma prepričani, se raje ne odločite za nakup ali pa se še dodatno pozanimajte. Različne informacije o sistemih čiščenja vode lahko dobite tudi na spletni strani www.holistic.si.